Pages

Friday, July 30, 2010

Yeay...dah x....JONGANG (^0^)v

ello,hehe,lama dah tak update blog ni,ntah,byk sgt citer kot,keh3,em,baru semalam jumpa doktor gigi orthodontics,definisi orthodontics dalam wiki dia habaq :


Orthodontics (from Greek orthos "straight or proper"; and odons "tooth") is the specialty of dentistry that is concerned with the study and treatment of malocclusions (improper bites), which may be a result of tooth irregularity, disproportionate jaw relationships, or both. 


haa..amik..terus copy dr wiki..haha ;p


Yelah..dah lme ikut rawatan ni...agak dalam 6 tahun kott!! huhu...dulu gigi aku tersangat la JONGANG...semalam doktor kata "gigi awak dulu berbatu-batu jauhnya,tapi skang dh ok" haha..sengal jer


Aku tanya kena pakai retainer (braces yg boleh tanggal),dia kata tak perlu pun,memang dah setahun aku tak pakai benda tu,memang takde beza pun pakai ke tak.hihi.


em..bila terkenang-kenang balik masa gigi jongang dulu memang kenangan yang pahit jugak le.kena ejek la..huhu..macam2 nama dah aku dapat..jongang...keding...huhu..byk lg nama...buat aku sedih jer...tapi semua tu dah lepas..xkesah la..aku dah maafkan diorang...sekarang diorang plak jeles dengan aku...haha..takde la riak sangat..nanti tak dapat kawan plak..huhu






Aku start pakai braces yang besi ni (dalam gambar) 2 tahun jer.pakai retainer yg boleh tanggal tu agak2 dalam 2 tahun lebih...(tahun ni macam tak pakai) hihi




K lah...pape soklan leh tny kt komen bawah ni...hehe...malas nk tulis lagi ni...ok dunia!! saksikanlah senyuman aku yg menawan ni...hahahaha :D


p/s: sori lah aku ni malas nk letak gambar sendiri...malas nk tangkap gambar..kalau ada org nk tangkapkn gambar bleh jgk :D

6 comments:

kiwi said...

x de keje..ap kaitan jongan dgn keding...tp awk memg keding pn..hahahaha :p

FyZa said...

yeayy! x jongang dah..org pnya xcited nk tgk pic gg baru dia..dia x letak plak..haipp!

fakhrullah said...

kema: yelah2...sy mmg kedin pun...tp awk mcm ske jer sy kedin..hahaha ;p

kak fyza: yeay! xjongang dh...alaa..nnt2 kt post len leh tgk gigi sy yg menawan ni..hahahak ;p

Pena Maya said...

tahniah!
ini kira satu milestone lagi ah untuk kau dalam pencapaian kau.

mel said...

yay happy for u :)
i used 2 wear bcaces gak dlu. tapi skunk da x. :D

Najah :) said...

alo. bajet dah hensem ar skrg? ngeh3.
tu pun nasib baik ummi suruh ko pakai taw
kalo tak.....huuu~